ВАЖЛИВІ ПІДСУМКИ ПРОЄКТУ «Оскільський краудсорсинг: виявлення екопроблем громади»

Проєкт «Оскільський краудсорсинг: виявлення екопроблем громади», розпочатий ХМГО «Енергія миру» 1 листопада 2021р. за фінансової підтримки National Endowment for Democracy (NED) та ГО ВІ «Станція Харків», підбив важливі підсумки:
    1) Мешканці Оскільської територіальної громади Ізюмського р-ну Харківської обл. зрозуміли, що краудсорсинг – це ефективне залучення можливостей простих людей для спільного вирішення проблем та втілення проєкту.
        Шляхом краудсорсингу в Оскільській ТГ силами звичайних людей (молоді, волонтерів та небайдужих мешканців) була виконана важлива робота по виявленню та конкретизації екопроблем громади для подальшої розробки екостратегії.



    2) Спільними зусиллями місцевої влади, ХМГО «Енергія миру», робочої групи з 30 чол. та партнерів усі заплановані заходи проєкту повністю виконані ! Згідно з графіком проведені: семінар з еко-безпеки, 2 фокус-групи, отримання 961 онлайн та офлайн заповнених опитувань, громадське обговорення 33 екопропозицій та ухвалення тексту електронної петиції місцевій владі.

    3) Великої вдячності заслуговують партнери проєкту:

- ОСКІЛЬСЬКА ГРОМАДА ІЗЮМСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛ. в особі голови Загоруйко Геннадія Миколайовича та помічника – Шевченко Олени Володимирівни

- місцева ГО «Розквіт» в особі Семенченко Наталії Вікторівни

- асоціація фахівців цивільного захисту (м.Київ) в особі голови Чумаченка Сергія Миколайовича

- КЗ "Опорна школа "Оскільський ліцей Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області"" в особі директора Загоруйко Наталії Яківни

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЕКОПРОМ" в особі директора Оськіної Марини Володимирівни,

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОБ'ЄДНАННЯ ДОБРОБУТ", в особі директора Таргонського Олександра Олеговича

- КП «Санітарно-екологічний центр» Харківської міської ради в особі директора Котенко Ігоря Олександровича

Особливе визнання та вдячність усіх учасників проєкту отримали також Гончаренко Ігор Олександрович - експерт з екологічної безпеки та правового забезпечення, кандидат наук за спеціальністю «екологічна безпека» та представник ГО ВІ «Станція Харків» Конотопцев Олег Сергійович – кандидат наук з державного управління , доцент.

Інформувати про проєкт допомагали: сайт ХМГО «Енергія миру» та сайти партнерів, публікації в газеті «Вісник Куп’янщини» , сайти «Громада Куп,янськ» та «Обрії» (Ізюмщини).

    4) Як проєкт сприятиме вирішенню вищезазначених екопроблем Оскільської громади? Завдяки краудсорсингу досягнуто значну економію ресурсів та створення умов для прояву громадської ініціативи, формування зворотного зв'язку. Забезпечили варіативність – отримали 33 пропозиції щодо вирішення місцевих екопроблем від мешканців з урахуванням інтересів різних груп населення. Досягли значних правових наслідків - наблизили владу до громади та місцевих мешканців до управління громадою . Значно підвищили відкритість роботи, прозорість, підзвітність діяльності місцевої влади та прийняття більш ефективних управлінських рішень з урахуванням думок, вимог, пропозицій населення.

    5) Місцеві активісти отримали цінні знання та практичний досвід щодо порядку та процедури вирішення екопроблем для подальшої розробки екостратегії.

Важливий висновок успішно реалізованого проєкту: відбулося об'єднання населення Оскільської громади навколо спільної мети, цей захід став компонентом великої справи вирішення місцевих екопроблем, в якому ХМГО «Енергія миру» - помічник, який допомагає громаді організуватися для вирішення цих проблем. Крім цього, ХМГО «Енергія Миру» підтвердила свою готовність до участі в подальшій розробці та оформленні місцевої екостратегії Оскільської територіальної громади.

#Station_participation #Станція_Харків #NED


ХАРКІВСЬКА МІСЬКА ГРОМАДСЬКА ОРГАНИЗАЦІЯ

«ЕНЕРГІЯ МИРУ»