ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ
в ХVI ЕКО-ЕНЕРГО-КОНКУРСІ творчих робіт на теми збереження природних та енергетичних ресурсів для школярів,молоді та сімей
під девізом « УКРАЇНІ – ЗЕЛЕНИЙ КУРС!» - 2022р.

Наприкінці 2019 р. Європейська Комісія ухвалила Європейський зелений курс (European Green Deal) – програму дій ЄС, у центрі якої – план переходу до кліматично нейтральної Європи та повної декарбонізації. Європейський зелений курс (ЄЗК) охоплює такі сфери: зміна клімату, енергетика, промислова стратегія для циркулярної економіки, стала мобільність, зелене сільське господарство, біорізноманіття, нульове забруднення, фінанси. Україна також приєдналася до Європейського зеленого курсу (Постанова КМУ від 2 вересня 2020 р. № 786) Докладніша інформація про ЄЗК на нашому сайті.

УЧАСНИКИ ХVI ЕКО-ЕНЕРГО-КОНКУРСУ - школярі, молодь, сім’ї, організації та ВСІ бажаючі. Увага! Просимо заповнювати анкети до кожної роботи на комп’ютері БЕЗ помилок – бланки анкет-заявок на нашому сайті або по запиту на нашу ел.пошту. КОЖНА РОБОТА ПОВИННА МАТИ заклик. Наприклад:

  • 100% чистої енергетики! * “Ні” - викопному паливу!
  • Енергоефективність - пріорітет №1! * Зеленому місту - зелений транспорт!
  • А ви вже сортуєте? Не споживай, а створюй! * “Ні” - одноразовому пластику!
  • Україні - новий зелений курс розвитку! * Містам - електро- та велотранспорт !
  • Сміття сортувати – світ рятувати! * Ми НЕ спалюємо опале листя!
  • У мене та моєї сім’ї - є ЗЕЛЕНИЙ КУРС! * Чисте повітря – для життя!
АБО інші ваші заклики ЧИ конкретні рекомендації, поради.

Просимо малювати сюжети власні, оригінальні , а НЕ з інтернету!
УВАГА! ВСІ творчі роботи повинні бути підписані на зворотній стороні (Ім’я-прізвище, вік, школа, конт.тел.)

Номінація1.Роботи по вихованню нової ЕКО- та енергокультури

- Варіанти ЕМБЛЕМИ нашого ЕКО-ЕНЕРГО-КОНКУРСУ;
- Прикладне мистецтво. Поробки (ЩО НЕ ЛАМАЮТЬСЯ ТА НЕ РОЗСИПАЮТЬСЯ! Мають назву, пояснення). Інсталяції. Аплікації.
- Образотворче мистецтво – малюнки (РОЗМІР НЕ МЕНШЕ А3). Комікси, розмальовки для різного віку (розмір не менше А4), ЕКОплакати, інше.
- Сценічна майстерність. Відео,мульт.,інші фільми до 5хв. П’єси (до 5 стор) ЕКОтеатр.

Номінація 2. Звіти про фактичні ресурсо- , природозберігаючі або енергоефективні заходи (до 5 стор.) – опис, відгуки, фото + про практику отримання доходів з відходів
+ про організацію роздільного збору використаних вторинних ресурсів. УВАГА! Будь ласка, НЕ ТРЕБА привозити зібрані ресурси, а здавайте їх самостійно на переробку!
Публікації в ЗМІ про ЕКО-ЕНЕРГО-КОНКУРС (додати 1 екз. ЗМІ чи посилання)

Номінація 3. Сучасні технології. Інноваційні енергоефективні розробки, винаходи
- презентації,комп.малюнки , фотоплакати з використанням сучасн. технологій (розмір А3)
- анотація/опис розробки, винаходу - до 3 стор.- назва, місце впровадження,обґрунтування;
- діючі моделі інноваційних еко- та енергоефективних ігр/іграшок з інструкцією.
- винаходи «Нові екологічні послуги, товари та продукти харчування»
- пропозиції – як краще та ефективніше використати ЧИ застосувати папір з грошей (Нацбанк подрібнює старі потерті банкноти. Щоб не спалювати брикети з них, після лабораторних експериментів був виготовлений спеціальний папір з грошей. Це дуже недешева технологія. На просвіт видно різнокольорові захисні елементи)

Номінація 4. Бібліотека ресурсо - , природозбереження та енергоефективності (в друк. та ел. вигляді з обов'язковим уточненням джерела інформації), опис технологій; пропозиції
- ВЛАСНА літературна творчість - казки, кросворди, загадки, вірші ( не більше 3 стор.)
- якість питної води, якість повітря: – письмова робота до 3 стор.

Номінація 5. Зелені перлини Харківщини – практика підвищення відповідальності влади, мешканців та підприємств за екологічний стан місць проживання.
- практики кращого українського та світового досвіду у місцевому впровадженні;

Номінація 6. Зелений сервіс – пропозиції та практичні приклади ефективних , екологічних та якісних послуг населенню в різних сферах життя.

Номінація 7. Волонтерська допомога - участь УСІХ бажаючих в проведенні заходів та допомога в проведенні ЕКО-ЕНЕРГО-КОНКУРСУ та виставок творчих робіт.

Прийом робіт – з 15.11.2021р. до 16,00 годин 25.02.2022р. за вказаною адресою. По ЗАПИТУ на E-mail : tanmir@ukr.net усім надається бланк анкети-заявки. 
Кількість наданих робіт – не обмежена. 
Роботи залишаються організатору для проведення виставок.

Визначення призерів Експертною комісією – до 11.03.2022р. з урахуванням віку:

6-11 років,12-15 років,16-25 років та від сімей чи дорослих проводиться авторитетною Експертною комісією в складі фахівців управлінь та підприємств-партнерів, ВУЗів, ЗМІ.

Критерії оцінки конкурсних робіт - практичний результат та ефективність реального енергозбереження, оригінальність змісту, наповнення та виконання , образотворча май-стерність, АКУРАТНЕ ВИКОНАННЯ, особлива увага – інноваціям та ЗМІСТУ ЗАКЛИКУ.

Урочисте нагородження призерів планується до 1.05. 2022 р. з урахуванням усіх карантинних вимог.

Мета ЕКО-ЕНЕРГО-КОНКУРСУ - підвищення спроможності молоді, формування культури свідомого сприйняття природи та ресурсів, виховання нової енергокультури, еко-мислення та екологічних дій, активізація громадянського суспільства на конкретні дії по збереженню довкілля, енергоресурсів, практичне впровадження заходів енерго-ощадливості за рахунок підвищення особистої відповідальності кожного .

За сприяння ЗМІ, Департаменту освіти Харківської міської ради та Департаменту науки та освіти , Департаменту у справах сім,ї та молоді та інших підрозділів Харківської обласної державної адміністрації та інших партнерів нам вдалося охопити темами збереження природи, енергоресурсів та впровадження енергоефективних технологій загалом майже 955,0 тис. мешканців м.Харкова та Харківської обл. (з урахуванням сімей, шкільних та трудових колективів). За умови, що кожен з них зекономить хоча б 200 грн. на рік – загальна економія коштів може складати 191,0 млн.грн.! Така наша спільна з вами діяльність – дуже цінна для кожної людини, Харківщини та України

Ми готові розглянути всі ваші побажання, пропозиції, зауваження!

Запрошуємо волонтерів будь-якого віку для допомоги в проведенні діяльності.

ЗАПРОШУЄМО ДО ВЗАЄМОВИГІДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ПАРТНЕРІВ, СПОНСОРІВ, МЕЦЕНАТІВ!