«СТРАХ ТА ОБУРЕННЯ УКРАЇНЦІВ ЧЕРЕЗ ДІЇ УКРЗАЛІЗНИЦІ»

«СТРАХ ТА ОБУРЕННЯ УКРАЇНЦІВ ЧЕРЕЗ ДІЇ УКРЗАЛІЗНИЦІ»
 Страх - тому що населення України боїться залишитись без доступних засобів пересування по країні через відміну Укрзалізницею нічних потягів з доступними цінами на квитки. Обурення – тому що Укрзалізниця ,користуючись монопольним становищем, своїми діями дбає лише про свої відомчі інтереси,а до інтересів простих людей – їм байдуже!

 Громадські організації України прагнуть захистити інтереси населення України. 6.07.2012р. в управлінні Укрзалізниці (м.Київ) відбулася зустріч представників громадських організацій (Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація Регіональних Ініціатив», Харківської міської громадської організація «Енергія миру» та молодіжної громадської організація «Молода Просвіта») з начальником Головного пасажирського управління Укрзалізниці Олександром Іванько та його заступниками для обговорення питань «наболілої» теми «Громадські обговорення повернення в графік залізничного сполучення в Україні нічних потягів з доступними цінами на квитки». Про цю зустріч також повідомив сайт Укрзалізниці (http://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/318701/).
 Після дуже докладної інформації Іванько О.В. про причини виникнення великої суспільної проблеми та соціального конфлікту через відміну недорогих нічних потягів (зношений рухомий склад, невирішення питань кінцевих та проміжних маршрутів пасажирів,невідповідність існуючих цін на залізничні пасажирські перевезення «дешевими» потягами реаліям сьогодення,непов,язаність введення нових потягів Хюндай та відміни дешевих нічних потягів) громадські активісти все ж звернули увагу присутніх на необхідність громадських обговорень цієї теми. Адже Укрзалізниця надає послуги населенню і не має права порушувати права споживачів, обмежувати доступ населення з бідного та середнього класу до послуг залізничних перевезень та повинна задовольняти належну якість обслуговування населення.
 Чи зручно пасажирам? Хто про них подбає? Яким чином користуватися залізницею студентам,пенсіонерам,малозабезпеченим категоріям населення?
Громадські активісти висловили також занепокоєння , що при неможливості користування доступними залізничних послугами,можуть активізуватися тіньові маршрутні перевезення та страйкові акції на місцях – а це великий мінус держбюджету та безпеці сполучення між містами. Головний підсумок зустрічі - сторони (громадськість та Укрзалізниця) намагалися почули один одного та домовились надалі продовжити конструктивний діалог.. Зараз до 25.07.2012р. на ел.адреси Tanmir@ukr.net ; tanmirs@gmail.com ;"Ольга Івкіна" olga1ivkina@gmail.com ; на блозі http://ho4u-poezd.blogspot.com/ та http://bit.ly/PpHZ9H - адреса опитування триватиме громадський збір пропозицій населення Укрзалізниці ( підвищення якості обслуговування пасажирів,необхідні зміни до переліку зупинок,інше) та буде визначена дата наступної зустрічі громадськості з Укрзалізницею. Запрошуємо всіх небайдужих надавати конструктивні пропозиції щодо відновлення нічних потягів за доступними цінами та шляхів покращання якості послуг ,економії ресурсів Укрзалізницею! НЕ МОВЧІТЬ,БУДЬ ЛАСКА! ЯКІСТЬ НАШОГО ЖИТТЯ – В НАШИХ РУКАХ!