Підсумки Конкурсу 2018


ХМГО «Енергія миру»  з метою виховання нової енерго-
 культури, формування еко-свідомості з 2006 р. до цього часу   проводить  щорічний  Конкурс творчих робіт на теми збереження природи, енергоресурсів та впровадження енергоефективних   технологій   для  школярів, молоді   та    сімей   в  рамках щорічної  цільової програми  "Еко-Енерго-Фестиваль" під девізом  «Енергонезалежності України – наші енергоефективні дії».

Мета Конкурсу - активізація  громадянського суспільства на конкретні дії:
  • по збереженню довкілля, енергоресурсів,
  • практичному впровадженню заходів енергоощадливості за рахунок підвищення особистої          відповідальності кожного (незалежно від віку) за стан довкілля та діяльність, що так чи              інакше пов’язана із впливом на навколишнє природне середовище,
  • формування  свідомого сприйняття різних типів ресурсів,
  • виховання  нової  свідомості, енергокультури, екомислення та екологічних дій.

Цей Конкурс – єдиний в Україні та унікальний тим,що майже не має ніяких обмежень – ні по віку,ні по видам творчості. Є надія,що він стане не лише Всеукраїнським, але й Міжнародним та прославить рідне місто Харків,як «зелену столицю» України.
За сприяння місцевих ЗМІ, Департаменту освіти  та управління з інвестиційної діяльності Департаменту спортивних, іміджевих проектів і маркетингу Харківської міської ради, структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації - Департаментів  науки та освіти, екології,  у справах сім,ї та молоді та інших  партнерів з 2006р. до цього часу цільовою програмою  «ЕКО-Енерго-Фестивалю» вже охоплено  загалом  майже 706,0 тис. мешканців м.Харкова  та Харківської обл. (сім,ї, колективи). За умови, що кожен з них зекономить хоча б 200 грн. на рік – загальна економія коштів може складати 141,0 млн.грн.! Наша спільна з партнерами робота – дуже цінна для м.Харкова, України   та кожної людини!

СКЛАДОВІ ЧАСТИНИ ЩОРІЧНИХ «ЕНЕРГО-ФЕСТИВАЛІВ» та результати діяльності  з 2006 по 2018 роки:
  • 61 безкоштовних семінарів – для 1648 чол.;
  • 200 індивідуальних консультацій для населення;
  • 12 щорічних Конкурсів творчих робіт на теми збереження природи,енергоресурсів –  за участю 2675  чол. у віці від 5 до 83 років,нагороджені 1561 призерів:
  • 265 виставок робіт учасників Конкурсів творчих робіт;
  • 39  інформаційних сюжетів та роз,яснень в ЗМІ Харківського регіону.


На Конкурс-2018  приймалися творчі роботи з 01.02 до 30.03.2018р. по
наступним номінаціям:
 Номінація1.Роботи по вихованню нової  ЕКО- та  енергокультури
- Прикладне мистецтво. Поробки.Інсталяції.
- Образотворче мистецтво - малюнки-нагадування, плакати.
- Комікси, розмальовки для різного віку.
- ВЛАСНА літературна творчість - казки, кросворди, загадки, вірші
- Публікації  в ЗМІ про «Еко-Енерго-Фестиваль»  та про Конкурс.
- Сценічна майстерність. Відео,мульт. П,єси ЕКОтеатр.
Номінація 2. Звіти про фактичні  ресурсо- , природозберігаючі або енергоефективні  заходи  – опис заходів, технічні характеристики, витрати. розрахунок ефективності/окупності , відгуки, фото  + про практику  отримання доходів з відходів
Номінація 3. Сучасні технології. Інноваційні енергоефективні  розробки, винаходи
- презентації,комп.малюнки , фотоплакати
- анотація/опис  розробки, винаходу
- діючі моделі інноваційних  енергоефективних ігр/іграшок  з  інструкцією.
-  винаходи «Нові екологічні послуги, товари та продукти харчування».
Номінація 4. Бібліотека ресурсо - , природозбереження  та енергоефективності  (в друк. та ел. вигляді з обов,язковим уточненням  джерела інформації), опис технологій; пропозиції по  вдосконаленню діючих законів, актів, правил, інструкцій тощо:
-  практики  кращого українського та світового досвіду  у місцевому впровадженні;
- опис енергоефективної природньої  мудрості та їх сучасне використання
Номінація 5.   Зелені перлини Харківщини - практичні пропозиції по підвищенню відповідальності влади, мешканців та підприємств  за екологічний стан місць проживання.
Номінація 6. Зелений сервіс – пропозиції та практичні приклади ефективних , екологічних  та якісних  послуг населенню в різних сферах   життя.
Номінація 7. Волонтерська  допомога  - участь УСІХ бажаючих  в  організації та проведенні заходів та допомога  в проведенні  Конкурсу та "Еко-Енерго-Фестивалю" .
Підведення підсумків  Конкурсу та визначення призерів  13.04.2018 провела авторитетна Експертна комісія в складі фахівців  управлінь, представників підприємств-партнерів, ВУЗів. з урахуванням вікових груп:  6-11 років,12-15 років,16-25 років та від сімей чи дорослих  На Конкурс-2018 було прийнято 181 робота (161 творча та 20 волонтерських). Призи та «Грамоти» отримали призери за 1,2,3 місця. Всі учасники Конкурсу2018 завдяки Лук,янченко Володимиру Вікторовичу також отримали невеликі,але приємні гостинці.
Критерії оцінки  конкурсних робіт - практичний результат  та ефективність збереження природи,  реального енергозбереження, вимірюваність витрат та результатів, оригінальність змісту,  наповнення  та виконання ,  образотворча майстерність, особлива увага - інноваціям.  
Урочисте нагородження 111 призерів   відбулося  27.04.2018 р. у Зоряній залі Харківського Планетарію ім. Ю.О. Гагаріна. разом з виставкою творчих робіт та цікавою пізнавальною програмою про космос.
УЧАСНИКИ та ОРГАНІЗАТОРИ Конкурсу-2018  ДУЖЕ ВДЯЧНІ партнерам,які допомагали  формувати Призовий фонд:
  • видавництво «Юнісофт»
  • видавництво «Ранок»
  • Алексеєв Ігор,Лук'янченко Володимир Вікторович
  • Ротарі-Клуб «Харків-Мрія»
  • Лавка Здравія

ВЕЛИКА ВДЯЧНІСТЬ Управлінню з інвестиційної діяльності Департаменту спортивних, іміджевих проектів і маркетингу Харківської міської ради за інформування про підсумки Конкурсу-2018 на сайті Управління http://invest.kh.ua/ua/news/1597-u-kharkovi-vikhovuyut-kulturu-zberezhennya-prirodi-energoresursiv-ta-vprovadzhennya-energoefektivnikh-tekhnologij

Наступний 13 Конкурс-2019  почнеться з 15 вересня 2018р. та триватиме до 20 січня 2019р.
Запрошуємо до участі та партнерства!
Докладніша інформація на сайті www.energiyamir.org.ua
Ваші питання та пропозиції надсилайте на ел.пошту tanmir@ukr.net;