Проект «Підвищення відповідальності мешканців за екологічний стан територій проживання завдяки системі геоинформаційного моніторингу в м.Харкові та Харківській області »

            Проект  «Підвищення відповідальності мешканців за екологічний стан територій проживання завдяки системі геоинформаційного моніторингу в м.Харкові та Харківській області » ХМГО «Енергія миру»  став переможцем Конкурсу інноваційно-інвестиційних проектів Харківської міської ради  (3 місце у номінації «Кращий інвестиційний проект в області інформаційно-комунікаційних технологій»)
Мета проекту - довести до широких верств громадськості та інформацію про екологічній стан довкілля  м.Харкова, Харківської області завдяки геоинформаційній системі для  відображення екологічного стану бюветів, джерел, пляжів та зон відпочинку, смітників, звалищ тощо на електронній мапі територіальної громади. 


В геоінформаційній системі в якості основи використовуються мапи Google,  OSM, Bing, та інш. Екологічні дані містяться у базі даних у форматі KML, який розроблений фірмою Google для використання в Інтернеті. Ця система не має обмежень на чисельність шарів даних та елементів для кожного шару. Система має роздільний доступ до даних і розрахована на одночасну роботу до 1000 користувачів. Для підключення до системи можливо використовувати персональні комп’ютери та пер
еносні пристрої в яких використовується операційна система Android. Роздільна здатність  мап, які використовуються, дорівнює 1 : 500.
23.09.2016 в Харківській міській раді відбулося вручення почесних дипломів.