ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ в 10 (ювілейному!) Конкурсі творчих робіт для школярів,молоді та сімей в рамках щорічного "Енерго-Фестивалю 2016" під девізом «Енергонезалежності України – наші енергоефективні дії»

Прес-реліз 

Школярі,молодь,сім’ї та всі бажаючі можуть надати на Конкурс свої творчі роботи на теми збереження природи та енергоресурсів, впровадження енергоефективних технологій.

Увага! В роботах НЕ повинно бути граматичних помилок. Чітке заповнення анкети - заявки (надаємо по вашому запиту на нашу ел.пошту) до кожної роботи, зазначення джерел інформації, дотримання даних вимог - обов,язкове! Просимо звернути увагу на те, що кожна робота ПОВИННА мати зрозумілий заклик або конкретні рекомендації, поради.

Номінація1.Роботи по вихованню нової енергокультури,збереженню природи ресурсів
- Прикладне мистецтво. Поробки. Енергоефективні ігри/іграшки з інструкцією.
- Образотворче мистецтво - малюнки-нагадування, плакати, фотографії (розмір А3). Комікси, розмальовки для різного віку (розмір не менше А4, не більше 5 стор.) .
- ВЛАСНА літературна творчість - казки, кросворди, загадки, вірші ( не більше 3 стор.)
- Публікації в ЗМІ про «Енерго-Фестиваль» (газети, телебачення, радіо,Інтернет інш.)
- Сценічна майстерність . Відео, мульт.,інші фільми до 5хв. П,єси (до 5 стор) Еко-театр.
АНКЕТА
Номінація 2.Звіти про фактичні ресурсо- , природозберігаючі або енергоефективні заходи в бюджетній сфері, підприємствах та побуті (до 5 стор.) – перелік заходів, технічні характеристики, витрати. розрахунок ефективності/окупності ,відгуки, фото
- про організацію збору використаних батарейок в ПЕТ-фляги – опис та фото заходів до 5 стор. (ми допоможемо з подальшою їх відправкою на переробку)
- про отримання доходів з відходів - опис та фото заходів до 5 стор.
АНКЕТА
Номінація 3. Сучасні технології. Інноваційні енергоефективні розробки, винаходи
- презентації,комп.малюнки ,фотоплакати з використанням сучаснї технологій (розмір А3)
- анотація/опис розробки, винаходу - до 3 стор.- назва, місце впровадження,обґрунтування;
- виготовлення діючої моделі інноваційного вітряка парусного типу (опис надаємо).
АНКЕТА
Номінація 4. Бібліотека ресурсо - , природозбереження та енергоефективності (в друк. та ел. вигляді з обов,язковим уточненням джерела, №, дата,ким прийнятий/ затверджений, обґрунтувати); спеціальна та/або популярна література, опис технологій; пропозиції по вдосконаленню діючих законів, актів, правил, інструкцій тощо:
- практики кращого українського та світового досвіду у місцевому впровадженні;
- опис енергоефективної природньої мудрості та їх сучасне використання (з ілюстраціями).
АНКЕТА
Номінація 5. Практичні ЕКО- та ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ пропозиції для впровадження в новому ЗЕЛЕНОМУ селищі учасників АТО в Харківській області.
АНКЕТА
Номінація 6. Волонтерська допомога - участь УСІХ бажаючих в організації та проведенні заходів ; допомога в проведенні Конкурсу та "Енерго-Фестивалю" .
АНКЕТА
Прийом робіт – з 28.04 до 18.11.2016р. за вказаною адресою (бажано попередньо дзвонити) По запиту на E-mail : Tanmir@ukr.net усім надається бланк анкети-заявки.
Підведення підсумків Конкурсу - до 27.11.2016р. з урахуванням вікових груп:

6-11 років,12-15 років,16-25 років та від сімей чи дорослих проводиться авторитетною Експертною комісією в складі фахівців управлінь та підприємств-партнерів, ВУЗів,ЗМІ.
Критерії оцінки конкурсних робіт - практичний результат та ефективність реального енергозбереження, вимірюваність витрат та результатів, оригінальність змісту, наповнення та виконання , образотворча майстерність, особлива увага - інноваціям.

Урочисте нагородження призерів до 15.12.2016р.
Мета «Енерго-Фестивалю» :
- активізація громадянського суспільства на збереження довкілля,енергоресурсів, практичне впровадження заходів енергоощадливості;
- виховання нової енергокультури, еко-мислення та екологічних дій;
- залучення творчих та інтелектуальних здібностей винахідників, умільців, школярів, молоді, населення до впровадження практичних заходів збереження природи та енергоресурсів , енергоефективних технологій в побуті,в бюджетній сфері.

За сприяння ЗМІ, Департаменту освіти Харківської міської ради та Департаменту науки та освіти , Департаменту у справах сім,ї та молоді та інших підрозділів Харківської обласної державноъ адміністрації та інших партнерів цільовою програмою «Енерго-Фестивалю» вже охоплено загалом майже 700,0 тис. мешканців м.Харкова та Харківської обл. (сім,ї, колективи). За умови, що кожен з них зекономить хоча б 200 грн. на рік – загальна економія коштів може складати 14,0 млн.грн.! Наша робота – дуже цінна для планети, держави та кожної людини!

СКЛАДОВІ ЧАСТИНИ ЩОРІЧНИХ «ЕНЕРГО-ФЕСТИВАЛІВ» 
та результати діяльності з 2006 по 2014 роки: 

- 45 безкоштовних семінарів – для 1358 чол.;
- 181 індивідуальна консультація для населення - 181 чол.;
- 8 щорічних Конкурсів творчих робіт на теми збереження природи,енергоресурсів та впровадження енергоефективних технологій для школярів,молоді та сімей – 1313 учасників (в т.ч.571 призерів). На Конкурс творчих робіт в 2014 році прийнято рекордну кількість - 321 роботу від 385 учасників віком від 6 до 76 років - це свідчення відомості в Харківському регіоні.
- 19 виставок робіт учасників Конкурсів творчих робіт;
- 23 інформаційних сюжетів та роз,яснень в ЗМІ Харківського регіону;
- з 2011р. до цього часу - активна участь в роботі Громадської ради при Харківській облдержадміністрації трьох скликань;
- в квітні 2013р.- координація Всеукраїнської акції в м.Харкові «Зробимо Україну чистою!» 780 учасників - збір, сортування на 6 фракцій та вивіз 26 т. сміття.
- участь в 34 заходах спільно з партнерами (конференції,Круглі столи та інш.)
- проведення 2 опитувань, збір пропозицій від різних цільових груп.
Вказана робота також проводиться нами в 2016 р.
Ми готові розглянути всі ваші побажання, пропозиції, зауваження!
Запрошуємо волонтерів будь-якого віку для допомоги в проведенні діяльності.
ЗАПРОШУЄМО до взаємовигідної співпраці партнерів, спонсорів, меценатів для реалізації спільних проектів, а також усіх добрих людей для формування Призового фонду зазначеного Конкурсу! Директор Суханова Тетяна Олексіївна

АНКЕТА