ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ДЕНЬ В ХАРКОВІ


                          ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ДЕНЬ В ХАРКОВІ
            30.11.2012р. в офісі ВГО "Союз Чернобиль" (м.Харків,вул.Фрунзе №1) відбувся «Енергетичний день» з низки заходів,ініційованих ХМГО «Енергія миру» та за участю Тодійчук О.С. - директора Міжнародного енергетичного Центру ім.І.Люндіна (м.Київ)  : 
1) семінар  «Культура енергоспоживання. Пасивний будинок»  був проведений в формі цікавого інтерактивного спілкування з слухачами – студентами харківських ВУЗів та громадських активістів -  та охопив також питання небезпечності ядерних джерел енергії,розгляд енергоефективного досвіду закордонних держав (Австрії, Германії та інших).
 2) круглий стіл "Громадська  активність населення - збереженню природи та енергоносіїв" зібрав представників громадських організацій та освітніх закладів,що розглянули питання можливого партнерського співробітництва при реалізації відповідних проектів. Також були розглянуті проблемні питання, рішення яких потребує  невідкладної державної участі:
             * запровадження ековиховання для дітей молодшого віку;
             * утилізація використаних енергозберігаючих ламп,батарейок;
             * інформування населення про небезпеку порушення ековимог до утилізації вторресурсів та популяризації енергоефективних технологій;
             * створення спільної інформаційної бази з питань енергозбереження, енергоефективності для використання в школах та заходах громадських організацій.
Учасники круглого столу прийняли запрошення до участі в підготовці міжнародного видання «Енергозберігаючі казки» від Тодійчук О.С. та домовились про спільні заходи на 2013р.

3) урочисте нагородження призерів конкурсу творчих робіт,що проходив з квітня по листопад 2012р. в рамках цільової програми ХМГО «Енергія миру» - «ЕНЕРГО-ФЕСТИВАЛЬ 2012» за сприяння управління паливно-енергетичного комплексу, Головного управління освіти та науки  та управління у справах сім,ї,молоді та спорту Харківської облдержадміністрації,Департаменту освіти Харківської міської ради. Цього року в конкурсі прийняли участь 115 робіт від 130 учасників м.Харкова та Харківської обл. За кращі роботи в різних номінаціях (літературне та образотворче мистецтво, саморобки,практика енергозбереження,сучасні технології,бібліотека енергозбереження, волон-терська допомога) учасникам від 6 до 80 років були урочисто вручені 103 приза (рекордна кількість призів!). В формуванні Призового фонду допомогу надали БФ «Доброта» (м.Донецьк) та Міжнародний енергетичний Центр ім.І.Люндіна БФ Богдана Гаврилишина (м.Київ). Особливі роботи були відзначені спеціальними призами «Креатив» ,»Позитив», «Освіта в віршах», «Пропаганда технологій».